Hudobný-dom.sk | Hudobné nástroje na dosah ...
Ako vybrať digitálne piano
Značka
Zvuk
Klaviatúra
Modelové situácie

Pred tým, než začnete vyberať konkrétne digitálne piano, odpovedzte si na týchto päť základných otázok. Ponuka digitálnych pian je obrovská a pre lepšiu orientáciu medzi nástrojmi Vám odpovede na tieto otázky výber výrazne uľahčia a pomôžu Vám vybrať nástroj presne podľa Vašich potrieb.

 

Recenzie a porovnania digitálnych pián nájdete tu:

 

ProPiano.cz

 

Kto bude na nástroj hrať?

Je dôležité, či kupujete nástroj určený pre dieťa, ktoré začína chodiť na klavír, piano pre kapelového pianistu alebo nástroj určený pre celú rodinu atď.

K akému typu hrania bude nástroj slúžiť?

Má nástroj slúžiť ako náhrada klasického pianína? Má to byť zložitejšia produkčná stanica, budete na ňom hrať v rockovej kapele alebo s ním budete hrať na zábavách? Aj podľa tejto preferencie je potrebné hľadať optimálny nástroj.

Aké funkcie má nástroj mať?

Potrebujete len náhradu za klavír, alebo sú pre Vás dôležité aj ďalšie zvuky (napr. varhany)?Potrebujete do nástroja nahrávať, má mať nástroj doprovody? Atď...

Bude sa nástroj často prenášať?

Odpoveď na túto otázku Vám pomôže sa rozhodnúť medzi prenosnými pianami a digitálnymi skriňovými pianami.

 

Aká má byť cena nástroja?
Stanovenie cenového limitu Vám uľahčí orientáciu v množstve nástrojov. Pozrite sa na rozdiel medzi nástrojmi v cenovej kategórii tesne nad a pod limitom a uvidíte, koľko ste do nástroja ochotní investovať.

 

Najdôležitejšie prvky, ktoré sledujete na jednotlivých nástrojoch, sú hlavne zvuk a kvalita klaviatúry. Zvuk digitálnych pian určuje tzv. zvukové jadro, kde sú zvuky uložené a kvalita a výkon ozvučenia. Pre dokonalý pocit z hry je veľmi dôležité, ako je vyrobená klaviatúra. Aký má povrch, ako je simulované vyváženie kláves, akú má klaviatúra citlivosť.

 

O voľbe nástroja môže rozhodovať množstvo ďalších parametrov, ale rozhodne im neprikladajte takú váhu, ako vyššie spomínaným dvom vlastnostiam. Môže ísť napríklad o počet zvukov v nástroji, design, integrované doprovody, efekty, možnosti nahrávania, konektivita...

 

Najefektívnejšou cestou je nechať si poradiť od odborníka, ktorý Vám všetko vysvetlí a pomôže Vás nasmerovať k vhodnému nástroju. Pokiaľ máte o túto konzultáciu záujem, neváhajte sa na nás obrátiť emailom (obchod@hudobny-dom.sk) alebo telefonicky (tel.: 0800 135 332)

 

 

 


 

 

 


Infolinka zdarma
0800 135 332

 

obchod@hudobny-dom.sk

 

• s nami ušetríte

• jednoducho objednáte

• doručenie pri nákupe nad 100 € zdarma

• záruka až 5 rokov

• náhľad do našich a dodávateľských skladov

 

facebook

testy klávesových
nástrojov nájdeš na:

 

WWW.PROPIANO.CZ

 

 



X

v Hudobnom dome teraz nakupuje
7 zákaznikov